• Today is: onsdag, april 1, 2020

Hvorfor er Black Friday så populært?

admin
november20/ 2018

Black Friday har på bare få året udviklet sig til at blive en af de absolut største shoppingdage i Danmark. Men hvad er det vi danskere elsker ved Black Friday? Det kan du blive klogere på her.

Black Friday i 2017 voksede med 5-6%

Black Friday i 2017 slog alle rekorder. Handelen voksede med cirka 5-6% sammenholdt med år 2016, og der blev nationalt solgt for et godt stykke over 2 milliarder. Det er rigtig store tal og er i høj grad med til at rokke ved detailhandlen. Noget handel udskydes, og der kommer mere til. Cirka 14% af alt handlen på Black Friday i 2017 foregik online, og det er tal, der helt sikkert kun vil stige i fremtiden.

Black Friday ligger ofte lige ved lønningsdag

I og med at Black Friday ligger op til en weekend, ses det ofte, at Black Friday er lønningsdag. Det betyder naturligvis at rigtig mange finder det store shopping gen frem, og her er det jo kun en fordel, at der er et hav af gode tilbud. Det fører for mange til et større forbrug, end hvis der bare havde været normale priser i forretningerne.

Tilbud der ellers sjældent ses

En af de helt store årsager til Black Fridays store succes er de fantastiske tilbud. Der er på den store shoppingdag muligheder for at spare uhørte høje procentsatser på blandt andet fjernsyn, modetøj og elektronik. Det benytter mange danskere sig naturligvis af, og mange er begyndt at planlægge efter det. Står man alligevel at mangler et fjernsyn, er det jo oplagt at købe det på Black Friday, hvor der er så mange gode tilbud at vælge imellem. Black Friday har nu nået en størrelse, hvor det giver mening at planlægge sine indkøb efter dagen. Alle detailbutikker og webshops er aktive på Black Friday, og det er stort set muligt at finde nedsatte priser på alt bortset fra meget high-end produkter. Generelt er netbutikkerne og butikkerne rigtig gode til at gøre opmærksom på Black Friday, og det er som forbruger umuligt ikke at blive bombarderet med tilbud fra alle slags firmaer.

Mange køber julegaverne på Black Friday

En anden forklaring på det høje salg kan også findes ved, at Black Friday ligger lige op til julen. Rigtig mange vælger at købe årets julegaver på Black Friday. Dermed shopper man ikke kun til sig selv men også til andre. Det øger naturligvis forbruget, og det er igen med til at skubbe det samlede salg op. Det er ikke kun julegaver, der kan købes på Black Friday. Mange køber årets adventsgaver.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>